Afvallen met een loopband

loopbandDe loopband of treadmill bestaat al een eeuwigheid met die verschillen dat deze oude machines door spieren aangedreven voor hele andere doeleinden werden gebruikt. Zo’n 4000 jaar geleden werd de techniek gebruik om bijv. water te verpompen, deeg te kneden of graan te malen. Later in 1818 tot de tweede helft van de 19e eeuw werden deze technieken gebruikt voor gevangenen om tijdens hun straf nuttig werk te verrichten zoals graan vermalen. Pas veel later in 1852 is de voorloper van de oefen loopbanden ontworpen inn Universiteit van Washington om hart- en longaandoeningen te diagnosticeren.

Tegenwoordig is de loopband al lang geen martel werktuig meer, maar een oefenapparaat die deel uitmaakt van onze levensstijl. De loopbanden zijn verkrijgbaar van verschillende merken en uitvoeringen. Ze hebben één doel voor ogen en dat is het verbeteren van de gezondheid en conditie. De uitvoering van dit training apparatuur is divers, op fitnessapparaat.nl is ook een grootschalige keuze te vinden, zodat voor elk persoon met welk doel dan ook, of het nu om afvallen gaat of in topconditie blijven als aanvulling van een bepaalde sport die beoefend wordt, altijd de juiste loopband te vinden is.

De loopband trekt zich niets aan van het weer.

Buiten regent het of vriest dat het kraakt, dus even eropuit om wat kilometers te maken zit er niet in. Met een loopband in huis maakt het weer helemaal niks uit. De luxe van zo’n trainingsapparaat zorgt dat er niet verzaakt wordt, en dat zij/hij gewoon zijn ding kan doen. Bijkomstig voordeel is als men bijv. in de stad woont waar de lucht niet altijd gezond is men toch lekker binnen kan trainen zonder al die dampen volop naar binnen te ademen. De buitenlucht is niet overal echt gezond meer door de uitstoot van fijnstof(NOX) door het verkeer.

Fitnessapparaat.nl staat garant voor hoogwaardige kwaliteit loopbanden voor alle soorten en maten mensen. Ze zijn verkrijgbaar voor hij/zij die werkt aan zijn overgewicht of voor de topsporter die harder loopt dan de gemiddelde mens. Een loopband betekent niet altijd dat men moet hardlopen, stevig doorlopen is ook afvallen. Het verschil zit hem in het anabolisch of katabolisch trainen. Bij katabolisch verbrandt men spieren en bij anabolisch vet. Praktisch iedereen wil vet verbranden. Door de hartslag te controleren via de loopband computer is te zien af men vet verbrandt. De formule hiervoor is simpel (220-leeftijd=? x 0.68), train met deze hartslag en het resultaat zal positief uitpakken. Begin het jaar goed met een loopband!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.